Kuperus Sloep 660

Algemeentest

De Kuperus Sloep 660 is een overnaads gebouwde spiegelsloep. Door de bijzonder sierlijk ogende hartvormige spiegel en mooie zeeg is ze een lust voor het oog. Ook de enigszins verzonken dekken dragen bij aan haar klassieke uitstraling, terwijl het lijnenplan garant staat voor een hoge eindstabiliteit en een comfortabel vaargedrag in ruw water. Het verlaagde voor- en achterdek geeft onze sloep net dat beetje extra uitstraling wat bij andere sloepen vaak ontbreekt.

Kwaliteit

Romp en kuip zijn geheel vervaardigd van polyester. Alleen Lloyd’s gekeurde harsen worden hierin verwerkt. Het polyesterwerk wordt gedaan door Offenfa Polyester te Franeker. De motorfundatie, een stalen constructie van 10 mm dik, is hierin geïntegreerd. Door het grote aantal spanten wordt een grote stijfheid bereikt, hetgeen de vaareigenschappen ten goede komt. Op deze wijze zijn wij in staat om sterke sloepen te bouwen die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De Kuperus Sloep is door Lloyd`s Register gekeurd en wordt gebouwd volgens de CE-norm.

Vaareigenschappen

In de jaren 60 is reeds de basis gelegd voor het huidige ontwerp van de Kuperus Sloep. De sloep is destijds als roeisloep speciaal voor de Zeevaartschool te Harlingen gebouwd. Met deze roeisloep werden de eerste nautische beginselen bijgebracht op de Waddenzee. Een aantal Kuperus Sloepen in roei-uitvoering neemt regelmatig deel aan wedstrijden zoals o.a. Harlingen-Terschelling, Muiden-Pampus-Muiden en de Grachtenrace in Amsterdam.
In tegenstelling tot de roeisloepen worden de motorsloepen voorzien van ongeveer 120 kg ballast. Deze ballast geeft extra stabiliteit en nog betere vaareigenschappen. Onze sloep is getest door het ECB. De testresultaten zijn geplaatst in het maandblad `Yacht Vision`. Mocht u deze test niet hebben ontvangen, vraag ons ernaar!

Techniek

Standaard is de YANMAR 1GM10, 9 PK, 1-cilinder diesel, gemonteerd op een 10 mm dikke stalen fundatie. Door het slanke onderwaterschip is relatief weinig motorvermogen nodig. De rompsnelheid wordt al bij 2400 toeren van de motor behaald. Het inbouwen van een zwaardere motor is daarom niet echt noodzakelijk. De aandrijving van de schroef geschiedt door middel van een onderhoudsarm en milieuvriendelijk watergesmeerd RVS schroefassysteem. Standaard wordt een stuw/druklager gemonteerd tussen motor en schroefas. De stuwdruk wordt hierbij rechtstreeks op de motorfundatie overgebracht. Op deze wijze worden ook de kleinste hinderlijke trillingen weggenomen. Een zwaar geïsoleerde motorkist is bij ons standaard omdat wij ervan uitgaan dat het plezier met name wordt bepaald door het aanwezige geluidsniveau. Zowel de roestvrijstalen brandstoftank als de startaccu zijn onder het voordek gemonteerd.

Uitvoeringen

Veel bergruimte vindt u in de banken en onder het voordek.
Bij de betimmering wordt eersteklas teakhout verwerkt. Een combinatie van teak en gelakt mahonie is o.a. mogelijk. Voor de romp en het dek kan gekozen worden uit vele standaard kleuren zonder meerprijs. Om de Kuperus Sloep 660 meer af te stemmen op uw persoonlijke smaak en wensen is het mogelijk om een keuze te maken uit één van de vele optie`s. Deze vindt u op onze prijslijst. Wanneer u zaken mist, laat het ons weten: er is meer mogelijk dan u denkt!

Uiteindelijk bepaalt u hoe uw sloep eruit moet komen te zien.


Prijs vanaf: € 22.500,00

Inclusief kabelaring, buiskap, achterkleed, antifoulingsysteem, vlaggestok, meerlijnen en stootkussens dus: geheel vaarklaar!

Technische gegevens - specificaties (standaard)

Lengte o.a. : 6,59 m
Lengte romp : 6,28 m
Lengte waterlijn : 6,15 m
Maximale breedte : 2,15 m
Doorvaarthoogte : 0,90 m
Diepgang : 0,60 m
Waterverplaatsing : ca. 1.000 kg
Snelheid met 12 pk : Max. 6,7 Kn (12 km/h)
Motor : YANMAR 1GM10
Motorvermogen : 9 pk
Aantal cilinders : 2
Brandstofsoort : Diesel
Brandstofverbruik : ca. 0,70 l/uur
Tankinhoud : ca. 50 l
Schroefas : Volvo systeem
Accucapaciteit : 55 Ah
Roer (standaard) : Helmstok
CE categorie : D

 

Over Workum Watersport

Workum Watersport (voorheen Kuperus Watersport) is een begrip in het waterrijke Friesland. Het bedrijf bestaat o.a. uit een jachthaven en een mooie scheepswinkel & watersportwinkel in Workum. Naast botenbouw kunt u hier terecht voor al het onderhoud aan schepen en (buitenboord)motoren. Door goed vakmanschap is refit van schepen een belangrijk onderdeel geworden van het bedrijf. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte boten bent u hier aan het juiste adres voor het huren van sloepen.
Heeft u specifieke wensen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactinformatie

  • Doltewâl 32
    8711 BA, Workum
  • T: 0515-541728
  • M: 06-57992769